Moderator

MODERATOR OCH INFOTAINMENT

Moderatorn ska hjälpa varje medverkande i ett program att prestera sitt bästa. Tider och teknik ska fungera, varje del av innehållet ska hålla fokus, vara till nytta och helheten ska bli en stimulerande röd tråd. Möten är en investering, både för den som bjuder in och för den som kommer. Bra resultat kräver förberedelser och hög servicegrad, många personliga kontakter ska knytas både innan och under den stora dagen. Man kan ha flera skäl till sitt möte, ibland så många att syftet blir otydligt. Som moderator hjälper jag till att tydliggöra och prioritera.

 

Hela produktioner

Jag tar hand om hela produktioner och kan handplocka kompetens. Min erfarenhet av interkulturell kommunikation, urfolks- och minoritetsperspektiv är en tillgång även i andra sammanhang – det kan sätta fokus på att tillvarata resurser, hållbarhet eller lyfta glömda perspektiv. Jag kan också bidra med infotainment som del av innehållet.

 

Exempel på uppdrag som moderator:

”Synliggörande av samer i Sveriges historieberättande”, Sameföreningen i Stockholm, Etnografiska museet, 2016, ”En dag om offentlig mat i Jokkmokk” Strukturum, Jokkmokk 2014, ”Fallens dag” i Porjus 2015 och 2013, Porjus bya- och intresseförening, ”Samisk mat”, Slow Food Sápmi/UR 2014, ”Valdebatt Sametingsval”, Sameföreningen i Stockholm 2009.

"Victoria ledde ett sju timmar långt föreläsnings- och underhållningsprogram, hon stod för omvandling av idéskiss till ett proffsigt genomförande i bästa TV-stil. Hon var påläst, relevant, klarade tidsfaktorn galant och hade glimten i ögat hela tiden. Vår publik, medlemmar och deltagare uttryckte att hela programmet blev en succé mycket tack vare Victoria som en sammmanhållande faktor."

 

Inge Frisk, projektledare och ställföreträdande ordförande i Sameföreningen i Stockholm, Samiska nationaldagen i Stockholm, 6 februari 2016.

Vill du diskutera idéer?

Gilla, följ och dela

Victoria Harnsk - Jojk & Samekultur, Vuosmovägen 10, 982 60 PORJUS, vharnesk@gmail.com, 070-223 56 10