Produkter

LÄRARHANDLEDNING

Jag har gjort en lärarhandledning med mallar, sagor och tips på kreativt skapande som öppnar dörrar till samisk kultur. Innehållet är utformat utifrån material som papper, lim, textil och annat som vanligtvis finns till hands. Det har även enkla recept och förslag på hur man kan fira samernas nationaldag som start eller avslutning på ett temaarbete. Innehållet passar liten som stor och riktar sig till skolor och föreningar. Pris 750 kronor (inkl moms) vilket ger fri användningsrätt, det ingår vid bokning av föreläsning på skolort. Beställ här.

 

Här kan du se hur det kan gå till när jag och Lotta Lennartsdotter arbetar med skapande sagor på Sameskolan i Jokkmokk.

SMAK PÅ SÁPMI

Smak på Sápmi samlar för första gången recept och kunskap om samisk mat, dess historia och råvaror som kött, bär och vilda växter. Boken finns på engelska Taste of Sápmi. Jag har skrivit den för Slow Food Sápmi, kan beställas på nätet och i många butiker. Återförsäljare köper in via Boktryckarna.

 

BÄST I VÄRLDEN OCH NÄST BÄST UNDER 20 ÅR – I VÄRLDENS STÖRSTA KOKBOKSTÄVLING

Smak på Sápmi är fyrfaldigt prisad; som Sveriges Bästa Regionala måltidslitteratur (Måltidsakademien 2014), Best in The world i kategorin Local Cuisine och Historical Recipes Book samt 2nd best i Best of the Best during the last 2o Years (Gourmand World Cookbook Awards 2014 och 2015).

SPRÅKSPELET

Ställ galna frågor på nordsamiska och få tungvrickande svar på tal. Språkspelet™ låter dig som lära känna både dina vänner och ett språk. Ett generationsöverskridande spel där alla kan vara med oavsett om man kan samiska eller inte.

 

Idé och produktion i samarbete med Ville Söderbaum med stöd från Sametinget. Språkspelet används både vid undervisning och som sällskapsspel. Köp det här.

 

 

Vill du diskutera idéer?

Gilla, följ och dela

Victoria Harnsk - Jojk & Samekultur, Vuosmovägen 10, 982 60 PORJUS, vharnesk@gmail.com, 070-223 56 10